Foto: Claudia

Van bespreking tot en met uitvaart en nazorg.

Tijdens het bespreken van de uitvaart ontdekken wij samen wat u liever zelf doet en wat u aan mij of anderen wilt overlaten.

Het kan zijn dat u uitgesproken idee├źn heeft over de verzorging, dat u wilt helpen met aankleden bijvoorbeeld. Of dat de kinderen de kist willen versieren. Misschien wilt u zelf aangifte van overlijden bij de gemeente doen. Ik kan u begeleiden daar waar nodig, maar u kunt ook alles aan mij overlaten.

Tussen de dag van overlijden, de eerste bespreking en de dag van de uitvaart houd ik contact met u, zodat wij goed op elkaar af kunnen stemmen. Ik begeleid u op de dag van de uitvaart op de manier die u wenst. Geheel op de achtergrond of bijvoorbeeld meer als ceremoniemeester. De keus is aan u.

Enkele dagen na de uitvaart neem ik contact met u op om te kijken of u nog vragen of opmerkingen heeft. Misschien wilt u nog dankkaartjes versturen. Of bent u nog polissen tussen de papieren tegengekomen. Het kan ook zijn dat u informatie nodig heeft over grafstenen. Soms komen mensen pas na de uitvaart aan hun rouw toe. Indien u hierbij hulp van derden nodig heeft, kan ik u hierover informeren.

In uitzonderlijke gevallen kan het voor komen, dat meerdere mensen tegelijk een beroep op mij doen. Ik vraag dan of een collega mij kan assisteren. Wij houden onderling contact en stemmen de begeleiding goed op u en elkaar af.