Foto: Julie Blik
Jessica IJzer – Persoonlijk en betrokken.

De afgelopen negen jaar heb ik meer dan 600 uitvaarten mogen verzorgen. De reacties van de nabestaanden bevestigen mij dat dit het mooiste werk is dat ik kan en mag doen.

Ik ben geboren in Haarlem en getogen in Overveen. Na mijn carrière als marketing- en communicatiemanager in de Nederlandse filmindustrie wilde ik iets zinvollers gaan doen. Ik vond mijn roeping in het verzorgen en begeleiden van uitvaarten. Na de opleiding uitvaartverzorging heb ik ervaring opgedaan bij twee grote landelijke uitvaartorganisaties. Maar al snel bleek dat mijn persoonlijke aanpak beter tot zijn recht kwam in een klein familiebedrijf. Tegenwoordig heb ik mijn eigen uitvaartonderneming waar ik alle zorg en tijd kan bieden die de families nodig hebben voor het afscheid van iemand die hen lief is.

Ik heb zelf jong van zeer nabij een aantal sterfgevallen meegemaakt; hierdoor ben ik mij niet alleen bewust van het intense verdriet en de grote verwarring die je kunt voelen, maar heb ik ook ervaren hoe belangrijk ieder detail is. Het moet gewoon zo perfect mogelijk.

Mijn uitvaartonderneming is compact en flexibel. Ik kan daarom een persoonlijke benadering garanderen. Ik vind het belangrijk om nabestaanden van het begin tot het einde te kunnen begeleiden bij de uitvaart om zo, in de moeilijkste tijd van een mensenleven, zorg weg te nemen en rust te brengen.